DEKBED VERZORGINGSTIPS

Hoe houd u uw dekbed in goede  conditie

De gebruiksvoorschriften voor een dekbed zijn meestal niet ingewikkeld omdat een dekbed maar weinig onderhoud vraagt. Het beste is het om elke dag het dekbed even op te schudden en het slaapkamerraam een uurtje open te zetten voor de nodige ventilatie. Het gemiddelde dekbed heeft een zwaar leven, vanuit hygiënisch oogpunt raden wij het dan ook aan het dekbed te vervangen na maximaal 10 jaar.

 De meeste dekbedden kunnen worden gereinigd volgens de aanwijzingen op het waslabel. Het opvolgen van het waslabel advies is belangrijk voor de levensduur van uw dekbed. De meeste was machines kunnen een eenpersoons dekbed wassen. Wel is het belangrijk om uw dekbed na het wassen goed uit te spoelen en te drogen, dit omdat het volume weer helemaal terugkomt.

Het niet aan te raden een dekbed vaak te wassen of chemisch te reinigen. Het meeste vulmateriaal zal krimpen en slinken bij blootstelling aan hoge temperaturen. Opschudden en regelmatig luchten is al voldoende om een dekbed in een goede conditie te houden.